Pleisterwerken buiten

Crepi met isolatie

Eén van de makkelijkste manieren om van je woning een compleet geïsoleerd volume te maken is door deze te bezetten met isolatie en crepi. Het is licht in gewicht, op enkele dagen geplaatst en laat je woning er weer als nieuw uitzien. Bovendien voldoe je ook aan de laatste isolatienormen waardoor je een meerwaarde op je woning kan realiseren bij eventuele verkoop.

Crepi met isolatie is een multifunctionele gevelbekleding die tal van voordelen heeft. Bij het renoveren van je woning hoef je niet meer van binnenin te isoleren waardoor je geen ruimte verliest en je interieur op stelten moet zetten. De woning van binnenuit isoleren is ook vaak veel minder doeltreffend en kost een pak meer door de hoge prijs van de interieurafwerking

Door je gevel af te zetten met isolatie en met crepi te laten bepleisteren bescherm je ook de onderliggende constructie tegen vocht en vriesweer. Zeker bij oudere woningen tot de jaren 1970 biedt dit heel wat voordelen. Voegen kunnen niet langer opvriesen en doorslaand vocht op de binnenmuren is verleden tijd.

De prijs van gevelrenovatie met crepi is een investering die je op termijn dubbel en dik terugverdiend. Je zal de energiefactuur drastisch zien dalen en je woning zal er weer als nieuw uitzien. Wanneer je de woning later verkoopt zal de nieuwe gevel ook voor een grote meerwaarde zorgen. Moderne woningen zijn erg in trek en ook het E-peil en de isolatiewaarde van de huizen zijn steeds meer een belangrijke factor bij het aankopen van een nieuwe woning.

Plaatsing: Opbouw van isolatie met crepi op een bestaande gevel

Voor bouwers of verbouwers die willen besparen op energiekosten is er de gevelbepleistering op isolatie. De isolatie is in verschillende diktes verkrijgbaar.
Voor het plaatsen van crepi met isolatie worden verschillende lagen toegepast. Deze zorgen voor een sterk geheel dat scheurvorming en oneffenheden tot een minimum herleiden. Onderstaand zie je een voorbeeld van de opgebouwde materialen. Diktes zijn niet representatief aan de werkelijkheid.

gevelisolatie

Vooroordelen van crepi

Veel mensen zeggen wel eens dat je crepi snel scheurtjes vertoont en dat je deze jaarlijks moet herschilderen om mooi wit te blijven. Dit was vroeger zeker waar omdat men toen nog niet werkte met achterhaalde bouwmethoden. De laatste jaren maakt men echter gebruik van siliconenpleister welke veel elastischer is zodat scheurvorming veel minder snel kan voorkomen. Siliconenpleister is ook veel kleurvaster waardoor je gevelrenovatie er jarenlang als nieuw zal uitzien.
Een ander nadeel van crepi dat vaak aangehaald wordt is dat je zwarte strepen krijgt onder de vensterbanken na verloop van tijd. Dit is ook het geval bij een gewone bakstenen muur maar door de donkerdere structuur vaak minder zichtbaar. Om dit euvel te verhelpen plaatsen wij een aluminium dorpel laten plaatsen met speciale afwateringsprofielen zodat het regenwater niet langer van je gevel afdruipt. Deze aluminium tabletten zijn esthetisch niet alleen strakker maar zorgen ook voor een betere isolatiewaarde door hun geringere dikte dan bv. blauwsteen.
Moest u kiezen voor blauwe steen tabletten met waterkering geen probleem wij zullen die met de meeste zorg plaatsen.

Onderhoud

Extra beschermlaagWanneer je gevel er na enkele jaren toch wat vuiler uitziet kan je deze makkelijk reinigen met een hoge drukreiniger met zachte straal. Je kan ook een onzichtbare grondeerlaag laten aanbrengen die werkt als filmlaag. Eens deze droog is zal je pleister bijna 100% waterafstotend zijn waardoor de gevel veel minder snel vuil zal worden.

Uw gevel blijft langer proper met Willco Silicoonharsverf Clean!

Wij werken met een silicoonharsverf die uiterst geschikt is voor de nabehandeling van sierpleisters of bakstenen. Deze verflaag zorgt ervoor dat vuil zich zeer moeilijk kan vastzetten op de sierpleister.Het regenwater parelt samen met het vuil van de gevel af. Hierdoor blijft de gevel langer droog en proper, vooral bij gevels die sterk belast worde door weersinvloeden. Silioconenharsverf is uitermate goed bestand tegen UV- en weersinvloeden, en tegen micro-organismen zoals algen en mos. Bovendien heeft dit product een zeer hoge dampdoorlaatbaarheid zodat de gevel dus blijft ademen.

Contacteer ons snel voor een vrijblijvende offerte!